Met de wereldwijde opkomst van POS systemen is ondernemen een stuk makkelijker geworden voor winkeliers en horeca ondernemers. De ouderwetse kassasystemen zijn uit het zichtveld verdwenen voor de winkeliers. Nieuwe kassa technologieën zijn het nieuwe beeld geworden. Door de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe technologie stapt iedere ondernemer over op het nieuwe systeem. Voor het grote publiek is er nog steeds verwarring rond de terminologie. Wat is een POS? En wat is het verschil tussen een POS, POS systeem en een kassasysteem?

Point Of Sale

Wat is een POS?

‘POS’ of Point Of Sale omschrijft de plek wáár de verkoop plaatsvindt. In breedste zin kan een POS dus een heel warenhuis zijn, of een markt of stad. Dit zijn immers allemaal plekken waar iets gekocht of verkocht kan worden. Winkeliers spitsen het begrip iets meer toe: voor hen betekent ‘point-of-sale’ meestal de plek rondom de kassa of toonbank waar men afrekent. Daardoor wordt Point Of Sale ook vaak een ‘Point of Purchase’ genoemd.

POS met weergave scherm, weegschaal en barscanner

Wat is een POS systeem?

POS systeem of Point Of Sale systeem wordt gebruikt om een systeem of software te omschrijven dat winkeliers en restaurants ondersteuning biedt bij hun verkoop, voorraadbeheer, analyses, rapportage, en het managen van hun werknemers. Meestal bestaat een POS systeem uit een computer met daarop POS software, een bonnenprinter, een barcodescanner, een pinapparaat en in het geval van een verouderd Point Of Sale systeem een lokale server. Mobiele POS systemen zijn vaak cloudgebaseerd, en draaien op iPads of andere draagbare apparaten (tablets, iPod, iPhone). Deze moderne systemen hebben geen server ter plaatse nodig. Alles is online toegankelijk en wordt opgeslagen en gesynchroniseerd in de cloud.

Functies van een kassasysteem

Wat is een kassasysteem?

‘Kassasysteem’ is een vrije vertaling van de term POS systeem, maar eigenlijk doet de term ‘kassa’ de capaciteiten van een POS systeem tekort. Met een kassa kun je afrekenen, maar een POS (kassa)systeem geeft je inzicht in klantgegevens, verkoopstatistieken en voorraadinformatie. Een POS (kassa)systeem combineert de functies van een normale kassa met krachtige marketingtools, een geïntegreerd CRM-systeem, uitgebreid voorraadbeheer, en solide rapportages.

Ontdek Count-IT

Count-IT biedt POS kassasystemen aan voor Retail, Horeca en Groothandel.
Interesse of nieuwsgierig geworden?
Bekijk dan onze producten op de website.
Heb je nog vragen neem dan gerust met ons contact op via telefoon of mail.

Ps: vergeet niet de gratis demo voor 1 maand aan te vragen!!

Probeer nu 1 maand gratis!