Bespaar kosten door in te spelen op veranderingen in de markt

Inflatie

Momenteel zijn er veel veranderingen gaande in de wereld. Torenhoge gasprijzen, stijgende huurprijzen, verhoogde inkoopprijzen en hoge inflatie. Hoe weet je hoe vitaal je bedrijf is en wat je kunt doen om je hoofd boven water te houden. Wij hebben wat tips voor je opgesteld om eenvoudig te zien hoe jouw bedrijf het doet en hoe je kleine veranderingen kunt toepassen waarmee je kosten kunt besparen.

Bereken je marges

Wanneer je de inkoop- en verkoopprijs hebt toegevoegd in Count-IT dan kun eenvoudig je marges bekijken middels het “Marge rapport”. Per product kun je de marges inzien en krijg je een mooi overzicht van de producten. Aan de hand van dit rapport kun je beslissen of je bepaalde prijzen moet verhogen om je marges gezond te houden.

Inkoopprijs

Soms is het onvermijdbaar om prijzen te moeten aanpassen.  Het kan zijn dat je inkoopprijs verandert en je daardoor ook genoodzaakt bent om je verkoopprijs te verhogen. Verandert de inkooprijs bij de leverancier dan kun je dit eenvoudig aanpassen in Count-IT. Je kunt dit handmatig per product aanpassen of door een Excel-bestand met de aangepaste inkoopprijzen rechtstreeks te importeren. De aangepaste prijzen worden dan direct overgenomen in Count-IT.

Verkoopprijs

Door het bekijken van je margerapportage zie je ook direct of je verkoopprijs nog rendabel is na de verhoging van de inkoopprijs. Wil je de verkoopprijzen aanpassen dan gaat dat op dezelfde wijze als het aanpassen van de inkoopprijzen. Je kunt in Count-IT een lijst van je artikelen exporteren, pas in Excel de verkoopprijs aan en importeer de aangepaste lijst in het systeem.

Assortiment

Bekijk je assortiment en kijk in je rapportages welke producten niet goed verkopen. Verlaag de verkoopprijs of probeer de producten op een andere manier onder de aandacht van de klant te brengen door leuke acties te bedenken.
Alle voorraad of producten die je hebt ingekocht, maar niet hebt verkocht, betekent potentiële omzet voor je bedrijf. Als je verkopen nu tegenvallen, dan doe je ook langer met je huidige voorraad. Voorkom dus onnodige kosten door onnodig inkopen. Werk met het besteladvies van Count-IT. Stel het minimalen en maximale aantal producten in wat je op voorraad wil hebben en Count-IT zet een besteladvies per leverancier

Andere manieren om kosten te besparen:

Printkosten

Probeer je printkosten te beperken door zo veel mogelijk digitaal te werken. Bepaal welke informatie er digitaal in plaats van op papier verspreid kan worden. Als je toch wil printen zorg dan dat je dubbelzijdig print. Zo bespaar je de helft van het verbruik van het papier.  Print ook zoveel mogelijk in zwart/wit, want een kleurenprintje is gemiddeld 9 cent duurder dan een afdruk in zwart/wit. Ook kun je gebruikte cartridges en toners inleveren om te recyclen, je kunt deze ook doneren bij goede doelen.

Neem je huidige abonnementen door

Vaak sluit je meerdere abonnementen af bijvoorbeeld bij een online boekhoudprogramma, een ontwerpprogramma, Microsoft pakket etc. Doordat deze pakketten individueel vaak weinig kosten heb je snel niet door dat deze pakketten bij elkaar opgeteld toch een behoorlijke kostenpost zijn. Kijk daarom goed welke programma’s je echt nodig hebt en gebruikt en zeg andere abonnementen op.

Kortom het (bedrijfs-)leven wordt duurder, maar door je financiën inzichtelijk te maken kun je eenvoudig zien welke kosten er gemaakt worden en waar ruimte zit voor verandering. Door kleine aanpassingen te maken in je bedrijf kun je behoorlijk besparen op bepaalde kosten. Hierdoor komt er weer ruimte vrij voor andere investeringen of om een buffer te creëren.

Wil je weten wat Count-IT voor uw organisatie of bedrijf kan betekenen? Mail ons via info@count-it.eu of bel. 088 00 36 00. Wil je het systeem ook uitproberen?  Vraag dan een gratis demo-account aan via https://www.count-it.eu/demo/