Recyclen

In een steeds digitaler en duurzaam wordende wereld is het fijn als je als ondernemer ook je bijdrage kunt leveren. Door het nemen van kleine maatregelen kun je al veel positieve impact hebben op het milieu en de ecologische voetafdruk van je bedrijf verminderen.

Kassabonnen

Waar je als ondernemer mee zou kunnen beginnen is het verminderen van het aantal kassabonnetjes in je zaak. Kassabonnen hebben een negatieve impact op het milieu. Alleen al voor de productie van kassarollen in Nederland worden jaarlijks 20.000 bomen gekapt. Best zonde als je bedenkt dat veel van deze bonnetjes direct in het afval belanden.

Als je het verbruik van kassabonnen wil beperken, maar de consument wel de mogelijkheid wil geven om een kassabon te ontvangen, dan zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kun je in het Count-IT systeem een aantal opties kiezen omtrent het printen van kassabonnen. Je kunt een kassabon direct afdrukken na elke transactie, geen kassabon afdrukken of na elke transactie de keuze hebben om de bon af te drukken of de transactie te sluiten. Ook kan er vanuit het Count-IT systeem een kassabon rechtstreeks naar de klant worden gemaild. Zo ontvangt de klant wel een bonnetje, maar hoeft je hiervoor niet te printen.

De kosten van printpapier worden steeds hoger. Dit komt onder andere door hoge transportkosten en verhoogde energieprijzen.  Alleen al het afgelopen jaar zijn er drie flinke prijsstijgingen gedaan op papier. Dit zorgde is sommige gevallen voor een prijsstijging van 40%! Het verminderen van papierkosten kan dus een positieve bijdrage leveren aan je bedrijfsresultaat.

Recyclen

Tot 2020 was het niet mogelijk om het papier van kassabonnen te recyclen, omdat deze BPA ( Bisfenol A, een chemische stof die wordt gebruikt bij het produceren van plastic producten) bevatte. BPA heeft een nadelig effect op de gezondheid van mens en dier. Gelukkig is in de samenstelling van kassarollen de afgelopen jaren veel veranderd en zijn ze nu volledig BPA-vrij.  Kassabonnen kunnen nu veilig als oud papier worden verzameld om te worden gerecycled.

bron: https://www.milieucentraal.nl/persberichten/kassabonnen-geschikt-voor-nieuw-papier/

Bonnie

Een ander alternatief op de huidige kassabon is ‘Bonnie’. Bonnie kan als oplossing dienen om kassabonnen digitaal voor klanten aan te bieden. Dit gebeurt via NFC technologie, deze technologie wordt ook toegepast bij contactloos betalen en is door Bonnie ontworpen als privacy- en milieuvriendelijke oplossing om de kassabon. De klant download Bonnie op zijn smartphone en scant de terminal in de winkel. De kassabon staat nu digitaal in de Bonnie App. Op deze manier zijn kassabonnen altijd en overal bij de hand. Handig als je een product wil ruilen of retourneren en voor producten waar een lange garantie op zit. Voor de klant is Bonnie geheel kosteloos, de ondernemer betaald een maandelijks bedrag voor het gebruik en de terminal van Bonnie. Kijk voor meer informatie op: https://joinbonnie.com/

Kortom er zijn veel alternatieve voor de huidige kassabon die niet alleen goed zijn voor het klimaat, maar ook vele voordelen voor de consument en onderneming hebben. Wil je meer informatie over hoe de digitale kassabon van Count-IT eruit ziet, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Mail ons via info@count-it.eu of bel. 088 00 36 00. Wil je het systeem ook uitproberen?  Vraag dan een gratis demo-account aan via https://www.count-it.eu/demo/