5 tips voor de aanschaf van een kassasysteem

Je bent opzoek naar een nieuw kassasysteem en googelt je suf. Online bekijk je de systemen, de een nog beter en mooier dan de ander. Maar wat is nou het beste kassasysteem voor jouw onderneming? Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld die je kunt gebruiken bij de aanschaf van een nieuw kassasysteem

1.Functionaliteiten kassasysteem

Zet voor jezelf op rij waar volgens jou een goed kassasysteem aan moet voldoen. Welke functionaliteiten zijn belangrijk voor jouw onderneming?

Bijvoorbeeld:

  • Het kassasysteem moet gebruiksvriendelijk zijn, zodat medewerkers er snel mee aan de slag kunnen
  • Het moet een kassasysteem zijn met voorraadbeheer, om in een oogopslag te kunnen zien welke producten op voorraad zijn
  • Ik wil eenvoudig mijn omzet en/of cashflow kunnen bekijken

2. Benodigde hardware

Welke hardware heb je nodig voor je kassasoftware?  Wil je alleen een kassasysteem of vind je het handig om gebruik te maken van een klantdisplay zodat je klant mee kan kijken met de transactie? Wil je gebruik van een barcodescanner of voer je artikelen het liefst handmatig in? Noteer voor jezelf welke hardware jij voor je onderneming wil aanschaffen.

Hardware die wij zouden adviseren zijn:

  • Kassasysteem
  • Bonprinter
  • Pinterminal
  • Kassalade

3. Koppelingen

Wil je in het kassasysteem ook de verkopen uit je webshop kunnen beheren, zodat artikelen die je toevoegt in je boekhoudpakket ook direct zichtbaar zijn in je kassa. Orders verzendklaar kunnen maken en direct verzend labels aanmaken bij jouw vervoerder? Zoek dan een kassasysteem dat deze koppelingen ondersteunt.

4. Cloud based kassasysteem

Een kassasysteem in de cloud of een kassa app. Wat wil jij voor je onderneming?

Bij een Cloud based kassasysteem staat de data van het kassasysteem niet meer op harde schijven of op je PC, maar in een beveiligd datacenter. Daardoor blijven de data en geschiedenis van de kassa altijd bewaard. Zo zijn je gegevens altijd beschermd en overal voor jou toegankelijk. Ook wordt het systeem automatisch geüpdatet en onderhouden. Op een kassa-app worden gegevens lokaal opgeslagen op het eigen netwerk.  De software moet handmatig onderhouden en geüpdatet worden.

Lees voor extra informatie onze blog ‘Wat is het verschil tussen een POS-systeem en een kassasysteem’ waar het verschil tussen een kassasysteem en een POS-systeem duidelijk wordt beschreven.

5. Bepaal je budget

Er zijn vele soorten kassasoftware beschikbaar met een divers kostenplaatje. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt qua software en welke prijs jij hiervoor wil en kunt betalen. Hierdoor wordt je zoekgebied verkleind en kun jij gerichter zoeken naar een geschikt kassasysteem voor jouw onderneming.

Wil je meer weten over onze software? Je kunt ons altijd bellen of whatsappen op nr. +31 (0)88 00 36 000