scannen

Zelfscankassa’s zijn een innovatieve toevoeging aan moderne winkelervaringen. Met zelfscankassa’s kunnen klanten zelf hun producten scannen en afrekenen, waardoor het traditionele kassa- en afrekenproces verandert. Deze technologie biedt verschillende voordelen, zoals snelheid, gemak en controle voor klanten. Het stelt hen in staat om hun eigen tempo te bepalen en wachtrijen te vermijden. Bovendien kunnen zelfscankassa’s de efficiëntie van de winkel verhogen door het verminderen van personeelskosten en het vrijmaken van medewerkers voor andere taken. Met de voortdurende technologische vooruitgang kunnen we verwachten dat zelfscankassa’s zich blijven ontwikkelen en aanpassen aan de veranderende behoeften van de consument

Hoewel zelfscankassa’s veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden:

Verhoogd risico op diefstal

Zelfscankassa’s verhogen het risico op diefstal. Klanten kunnen mogelijk artikelen scannen maar niet betalen, of bewust items overslaan bij het scannen. Dit vereist extra beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat alle producten correct worden afgerekend. In het artikel op nu.nl is te lezen dat de supermarktbranche door diefstal vorig jaar 70 miljoen euro mis liep.

Technische problemen

Zelfscankassa’s zijn afhankelijk van technologie en kunnen te maken krijgen met technische storingen, zoals scanningsproblemen, storingen in het systeem of softwarefouten. Dit leidt tot vertragingen en beïnvloedt de klantervaring in negatieve zin. Deze problemen kun je ook ervaren bij een ‘normale’ kassa, maar deze zijn in veel gevallen sneller op te lossen omdat de kassière bijvoorbeeld een product handmatig kan aanslaan.

Verminderd menselijk contact

Het gebruik van zelfscankassa’s kan leiden tot minder interactie tussen klanten en kassamedewerkers. Sommige klanten kunnen de voorkeur geven aan persoonlijk contact en assistentie bij het afrekenen, wat verloren kan gaan bij het gebruik van zelfscankassa’s.

Niet geschikt voor grote hoeveelheden of specifieke producten

Zelfscankassa’s zijn mogelijk minder geschikt voor klanten die een groot aantal items hebben of items die niet gemakkelijk kunnen worden gescand, zoals losse groenten of items zonder streepjescode. In dergelijke gevallen is menselijke tussenkomst nodig.

Beperkte betalingsmogelijkheden

Zelfscankassa’s bieden meestal beperkte betalingsmogelijkheden, zoals betaling met kaart of mobiele betalingen. Klanten die contant willen betalen, moeten mogelijk naar een andere kassa gaan, wat ongemak kan veroorzaken.

Het is belangrijk om deze nadelen te overwegen bij het implementeren van zelfscankassa’s, zodat er passende maatregelen genomen worden om de mogelijke problemen aan te pakken en een positieve winkelervaring te bieden.

Wil je meer informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op. Mail ons via info@count-it.eu of bel. 088 00 36 00. Wil je het systeem ook uitproberen?  Vraag dan een gratis demo-account aan via https://www.count-it.eu/demo/